Communicatie van De Oude Keuken
De Oude Keuken biedt opleiding en werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Van 2019 tot 2022 hielp ik met de communicatie.
Twee ondernemingen ineen
Een sociaal ondernemer moet van alle markten thuis zijn, daar kon Brigitte van Campen over meepraten. Meer dan tien jaar runde ze restaurant/grand café De Oude Keuken, onder het motto ‘Bijzonder in alle opzichten’. Brigitte heeft het stokje overgedragen, maar op Landgoed Duin en Bosch, in Castricum kunnen gasten nog steeds genieten van lekkere koffie en eerlijke gerechten. Terwijl de leerling-medewerkers werkervaring opdoen, zodat ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het zijn eigenlijk twee ondernemingen ineen: horeca en opleiding, commercieel en zorg/onderwijs.
Communicatie van De Oude Keuken
Twee ondernemingen ineen, betekent ook dat De Oude Keuken meerdere stakeholders heeft. Niet alleen de gasten, ook de leerling-medewerkers en vrijwilligers. Je hebt de begeleiders op de werkvloer, maar ook de opleidingsinstellingen. Het stichtingsbestuur, maar ook gemeenten in de omgeving. Er zijn de duurzame leveranciers, maar ook collega sociaal ondernemers. En als middelpunt van de buurt staat De Oude Keuken ook middenin de samenleving. Je begrijpt wel dat de communicatie van De Oude Keuken essentieel is. Het was geweldig dat ik daaraan heb mogen meewerken.
Website, nieuwsbrief en persberichten
Er is een prachtige wijk verrezen op het landgoed, waar veel jonge gezinnen wonen. En op het zonnige terras van De Oude Keuken strijken elke dag wandelaars en fietsers neer. In het weekend klinkt er regelmatig muziek en in het restaurant kunnen gasten genieten van steeds wisselende exposities. Publiciteit blijft een belangrijke manier om mensen te trekken en te binden. Ik vond het fijn dat ik mijn vakkennis hier kon inzetten.